KOLOROWE PUCHARKI

Najprostszy i najbardziej efektowny deser. Możesz go przygotować również poza sezonem na świeże owoce.

Składniki:

  • ½ kg świeżych truskawek (lub mrożonych poza sezonem)
  • 5-6 dojrzałych owoców kiwi
  • 2-3 sztuki mango
  • 300 ml naturalnego jogurtu
  • Miód do smaku
  • Melisa lub mięta do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Truskawki posyp odrobiną cukru, a gdy już puszczą sok zmiksuj.
  2. Kiwi obierz i zmiksuj. Dodaj trochę miodu do smaku.
  3. Mango cieńko obierz, miąsz odkrój od pestek małym nożykiem, a następnie zmiksuj. Do mango, wedlug uznania, możesz dodać miodu.
  4. Jagody także zmiksuj.
  5. Do jogurtu naturalnego dodaj miodu i dokładnie wymieszaj.
  6. W pucharkach lub kieliszkach układaj kolejno warstwy musów i jogurtu. Udekoruj gałązkami mięty. Do chwili podania deser przechowuj w lodówce.

Dobra rada:

Aby osiagnać efekt jak na zdjęciu musiałam delikatnie zmrozić poszczególne warstwy, gdyż np. jogurt był zbyt ciężki i mieszał się z musem truskawkowym. 

Bon Appétit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s