SAŁATKA BROKUŁOWA Z FETĄ

Składniki:

  • 1 średni brokuł
  • 200g fety
  • 5 ząbków czosnku
  • 5 łyżek stołowych migdałów w płatkach
  • 5 łyżek oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Brokuł ugotuj i po wystygnięciu pokrój na cząsteczki.
  2. Fetę pokrój w kosteczkę około 1cm.
  3. Oliwę rozgrzej na patelni a następnie dodaj posiekany czosnek i płatki migdałów.
  4. Wszystkie składniki wymieszaj w misce i odstaw do lodówki aby sałatka się schłodziła.

Dobra rada:

Uwaga na czosnek aby się nie przypalił gdyż spalony ma gorzki smak. 

Bon Appétit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s