PASZTET Z TUŃCZYKA*

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2-3 łyżki serka homogenizowanego 0% lub  fat-free fromage frais
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • garść kaparów

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza
  2. Zmiksuj półtorej puszki tuńczyka.
  3. Dodaj serek, jajka oraz przyprawy i wymieszaj dokładnie.
  4. Dodaj resztę tuńczyka oraz kapary.
  5. Wylej wszystko na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
  6. Piecz około 45-50 min.

Smacznego:)

*przepis pochodzi z książki “The Dukan Diet Recipe Book” Dr Pierre Dukan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s