CZEKOLADOWO-ŚMIETANKOWA PANNA COTTA

Składniki:

  • 2 x 300 ml maślanki
  • 2 x 150 g fromage frais bądź gęstego jogurtu naturalnego 0%
  • 5 łyżek  cukru bądź słodzika w proszku
  • 1 łyżka aromatu śmietankowego
  • 1 łyżeczka kakao
  • żelatyna na 1/2 litra wody, rozpuszczona w 1/2 szklanki gorącej wody

Sposób przygotowania:

  1. Jedną porcję maślanki wymieszać z fromage frais lub jogurtem.
  2. Dodać  2 łyżki słodzika/cukru, aromat oraz połowę rozrobionej w wodzie żelatyny.
  3. Schłodzić w lodówce.
  4. Pozostałe składniki wymieszać w osobnym naczyniu.
  5. Część czekoladową wlać do salaterek lub wysokich szklanek i wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
  6. Kiedy pierwsza warstwa zgęstnieje, wyłożyć na nią warstwę śmietankową.
  7. Całość wstawić do lodówki na ok 1 godzinę.

Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s