RYBA PO GRECKU LIGHT

Składniki:

  • 500 g ulubionych mrożonych filetów rybnych
  • przyprawa do ryb Prymat
  • 1 czerwona cebula
  • 5 średniej wielkości marchwi
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 2 łyżeczki papryki w proszku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 2 łyżeczki cukru/opcjonalnie słodzika w proszku
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • ok. 7 łyżek koncentratu pomidorowego

Etapy przygotowania:

  1. Ryby rozmrozić, osuszyć i przyprawić przyprawą do ryb.
  2. Cebulę drobno pokroić, a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  3. Rybę smażyć, a raczej dusić na delikatnie wysmarowanej oliwą teflonowej patelni, pod przykryciem.
  4. Gdy ryba będzie gotowa, przełożyć ją do naczynia.
  5. Na patelnię wrzucić marchew z cebulą oraz pozostałe przyprawy.
  6. Dusić pod przykryciem przez około 15-20 min od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby podlać wodą.
  7. Dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze przez ok 5 min.
  8. Odstawić do przestygnięcia.

Dobra rada:

Najlepiej smakuje po kilkugodzinnym schłodzeniu w lodówce.

Smacznego:)

One thought on “RYBA PO GRECKU LIGHT

  1. Pingback: RYBA NA ZIMNO W SOSIE POMIDOROWYM « 2 diet or not 2 diet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s