FILETY RYBNE ZAPIEKANE Z PAPRYKĄ

Składniki:

  • 300 g mrożonych filetów z dorsza, pokrojonych na kawałki
  • 300 g mrożonych filetów z łososia, pokrojonych na kawałki
  • 2 czerwone cebule, pokrojone w półksiężyce
  • 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w paski
  • 1/2 zielonej papryki, pokrojonej w paski
  • 1/2 żółtej papryki, pokrojonej w paski
  • szczypta soli
  • oliwa z oliwek do wysmarowania formy

Składniki na marynatę:

  • skórka otarta z 1 limonki
  • 2 łyżki stołowe posiekanej pietruszki
  • 1 łyżka stołowe posiekanych liści bazylii
  •  2 łyżki oliwa=y z oliwek (można pominąć)

Sposób przygotowania:

  1. Umieść rozmrożone i pokrojone ryby w misce, wymieszaj z marynatą i wstaw do lodówki.
  2. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.
  3. Wymieszaj cebulę z papryką i umieść w wysmarowanej oliwą formie.
  4. Wstaw do piekarnika na około 20 min.
  5. Dodaj zamarynowaną rybę, posyp solą i piecz jeszcze przez około 20 min.

Dobra rada:

Podawaj z chrupiącą bagietką lub świeżą kajzerką.

Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s