ZAPIEKANE KOPTYKA Z WARZYWAMI

Składniki:

Składniki i przepis na kopytka znajdziesz tutaj.

Pozostałe składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 15g masła
  • 2 cukinie pokrojone w plasterki
  • 1 por pokrojony w plasterki
  • 250g pieczarek  pokrojonych w plasterki
  • 100g startego sera
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 tyżki ziaren sezamu

Sposób przygotowania:

  1. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem wrzuć kopytka.
  2. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i podsmarz cukinię, por i pieczarki mieszając aby warzywa się nie przypaliły. Po 5 minutach dodaj do kopytek i dokladnie wymieszaj.
  3. Szpinak wrzuć na patelnię i po 2-3 minutach połącz z kopytkami i warzywami.
  4. W osobnej miseczce zmięszaj starty ser, sezam i bułkę tartą a nastepnie rozsyp równomiernie mieszankę na warzywach z kopytkami.
  5. W piekarniku rozgrzanym do 200⁰C zapiekaj około 20-30, aż ser się rozpuści i zarumieni.

Bon Appétit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s