FASZEROWANE PIECZARKI

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek + ok 5 mniejszych
  • 2 jajka  ugotowane na twardo
  • 2 małe papryczki chilli
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka vegety
  • ok 70 g miękkiego żółtego sera

Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie wszystkie pieczarki.
  2. Od dużych pieczarek odetnij nóżki i wydrąż łyżeczką wnętrze kapeluszy.
  3. Odcięte resztki oraz mniejsze pieczarki pokrój w kosteczkę.
  4. Podsmaż na patelni z posiekaną cebulką.
  5. Dopraw vegetą.
  6. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
  7. Do farszu dodaj pokrojone w kosteczkę jajka na twardo oraz posiekane papryczki chilli.
  8. Nadziej farszem pieczarki.
  9. Na górę grzybków połóż po kawałeczku miękkiego sera.
  10. Wstaw do piekarnika na ok 20-25 min.

Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s