PIERSI Z KURCZAKA W PIETRUSZKOWO-SEZAMOWEJ PANIERCE

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka, pokrojone i rozbite w sposób w jaki przygotowuje się kotlety
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • 5 łyżek ziarna sezamu
  • 2 łyżki świeżo posiekanej natki pietruszki
  • kilka kropel octu balsamicznego
  • vegeta

Sposób przygotowania:

  1. Piersi przyprawić vegetą i odstawić.
  2. Jajka roztrzepać widelcem.
  3. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
  4. Piersi obtaczać w jajku i smażyć najlepiej na teflonowej patelni wysmarowanej lekko oliwą.

SMACZNEGO:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s