TUŃCZYKOWO-CEBULOWY OMLET

Składniki:

  • 3 jajka
  • pół puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól & pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę oraz pietruszkę posiekać w bardzo drobną kosteczkę i podsmażyć wraz z odsączonym z zalewy tuńczykiem na patelni wysmarowanej delikatnie oliwą.
  2. W międzyczasie jajka roztrzepać energicznie widelcem.
  3. Cebulę z pietruszką zdjąć z palnika i dodać do jajek.
  4. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  5. Wylać miksturę na rozgrzaną patelnię.
  6. Smażyć ok 5 min na jednej stronie, po czym zsunąć omlet na talerz, a następnie obrócić talerz do góry nogami i wrzucić omlet  ponownie na patelnię.
  7. Smażyć kolejne 5 min do momentu aż omlet będzie rumiany.

SMACZNEGO:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s