ZUPA KREM ZE SZPARAGÓW

Pyszna i szybka, pełna witamin zupa, w sam raz na jesienne popołudnia i wieczory.

Proponuję podawać z makaronem bądź ze świeżą bagietką.

Składniki:

  • 500g mrożonych zielonych szparagów
  • 1 średniej wielkości czerwona cebula
  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • 1 łyżka cukru
  • kilka kropel octu balsamicznego
  • pieprz, czosnek granulowany,vegeta do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Rozmrożone szparagi pokrój na kawałki i podsmaż na patelni z pokrojoną w kosteczkę cebulą.
  2. Podsmażone składniki dodaj do ciepłego bulionu i gotuj przez ok 15-20 min.
  3. Następnie zdejmij z gazu i rozdrobnij blenderem na gładka masę.
  4. Dopraw przyprawami do smaku, wstaw na gaz i doprowadź do wrzenia.
  5. Gotowe!!!

 

Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s