SAŁATKA Z BRUKSELKI

Lekka, ekspresowa sałatka. Może stanowić dodatek do dania głównego, jak również tworzyć samodzielne danie. Pełna witamin, doda energii nie tylko podczas jesiennej pluchy🙂

Składniki:

  • 500 g mrożonej lub świeżej brukselki
  • 50 g pestek dyni
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • kwasek cytrynowy
  • pieprz & sól

Sposób przygotowania:

  1. Brukselkę ugotuj, przestudź oraz pokrój w talarki.
  2. Pestki dyni podpraż na suchej patelni.
  3. Z pozostałych składników przygotuj sos.
  4. Brukselkę polej sosem.
  5. Wymieszaj i posyp pestkami dyni.

Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s