FRITTATA Z TOFU, TUŃCZYKIEM I MOZARELLĄ

Prosta, smaczna frittata na bazie tofu. Kapary oraz aromatyczna świeża natka pietruszki nadają jej niezapomniany smak…


Składniki:

  • ok 350 gram miekkiego tofu (1 kostka)
  • 3 małe cebule dymki ze szczypiorkiem
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 całe jajka + 2 żółtka
  • ok 125 gram mozarelli
  • 2 łyżki kaparów
  • natka pietruszki
  • sól&pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
  2. Tofu oraz jajka zmiksuj na gładka masę.
  3. Dodaj pokrojone cebulki, startą mozarellę, tuńczyka odsączonego z puszki oraz drobno psiekane kapary.
  4. Przypraw solą i pieprzem.
  5. Dodaj garść psiekanej pietruszki.
  6. Wszystko dokłanie wymieszaj i wlej do żaroodpornego naczynia.
  7. Piecz około 40 min, do momentu aż cała masa się “zetnie” i nie będzie mokra w środku.

SMACZNEGO:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s