PACZUSZKI FILO Z PROSCIUTTO I MOZZARELLĄ

W tych małych, smacznych paczuszkach znajdziesz mozarellę oraz prosciutto. Ugryź i poczuj smak kremowego, roztopionego sera i soczystej szynki. 

Składniki:

  • Odrobina sosu chilli
  • 6 plasterków szynki prossciutto
  • 200g mozzarelli, pokrojonej na 6 plasterków
  • 6 arkuszy ciasta filo o wymiarach ok. 45 x 28cm
  • 50g roztopionego masła

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200◦C. Na każdy plasterek prosciutto nałóż kropelkę sosu chilli. Ułóż plaster mazzarelli na środku każdego plasterka prosciutto następnie zawiń końce szynki wokół sera.
  2. Posmaruj arkusz ciasta filo roztopionym masłem. Zawiń szynkę z mozzarellę w ciasto jakbyś zawijał paczkę w arkusz papieru.
  3.  Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż paczuszki i posmaruj je resztą roztopionego masła.
  4. Piecz przez 15 minut lub dopóki ciasto sie zarumieni. Podawaj na gorąco.

Bon Appétit!   

One thought on “PACZUSZKI FILO Z PROSCIUTTO I MOZZARELLĄ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s