KANAPKA Z PESTO, MOZZARELLĄ I POMIDORAMI

Kanapka na śniadanie z aromatycznym pesto pomidorem i mozarellą doskonale smakuje na zimno. A jeśli masz trochę więcej czasu włóż do piekarnika na 5 minut i rozkoszuj się ciepłą kanapką z rozpływającą sie w ustach mozzarellą. 

Składniki:

  • 1 ciabatta lub mała bagietka
  • 4 łyżeczki pesto
  • 250g mozzarelli
  • 1 świeży pomidor
  • kilka listków bazylii do przyozdobienia
Sposób przygotowania:
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 ◦C.
  2. Cibattą posmaruj pesto inałóż pokrojongo w plastry pomidora a następnie mozzarellę.
  3. Włóż na 5 minut do piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika przyozdób kanapkę listkami bazylii.

Bon Appétit!   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s