JAJKA FASZEROWANE / STUFFED EGGS

 Pyszne i proste jajka faszerowane łososiem sprawdzą się doskonale jako przekąska. Nie tylko pięknie wyglądają ale i smakują wyśmienicie. A ich przygotowanie jest dziecinnie proste. Dlatego jest to “must have” każdego Wielkanocnego stołu. Spróbujcie koniecznie:)

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 plaster łososia wędzonego
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżeczki kremowego serka typu Philadelfia
  • sól & pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
  1. Jajka obierz ze skorupek, przekrój na pół , wydrąż żółtka łyżeczką i odłóż je do miseczki.
  2. Łososia pokrój w drobną kosteczkę (najdrobniej jak potrafisz) i dodaj do żółtek.
  3. Dodaj do tego pozostałe składniki i dokładnie rozgnieć wszystko widelcem tak aby wszystkie składniki połączyły się ze sobą
  4. Możesz użyć również blendera.
  5. Powstałą masą faszeruj jajka używając przyżądu do nakładania kremów na torty i babeczki (wiecie chyba o co chodzi, a tak przy okazji to się w ogóle jakoś nazywa?).
  6. Udekoruj cienko pokrojonymi plasterkami łososia poraz listkami bazylii lub pietruszki.

WESOŁEGO ALLELUJA:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s