CIASTKA FRANCUSKIE Z BRZOSKWINIĄ

Ciasto francuskie to niesamowita sprawa, a gotowe ciasto francuskie to wynalazek na miarę Nobla. Jednym wprawnym ruchem można je wrzucić na blachę, ułożyć na nim kilka ulubionych składników i upiec. 
Neutralny smak, umożliwia wykorzystanie ciasta francuskiego na wiele sposobów – na słodko, z owocami, czekoladą, budyniem lub na ‘wytrawnie’ – z pesto i suszonymi pomidorami, czy jako mini-pizze… 
Składniki:
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 6 połówek brzoskwiń z puszki
  • 1  żółtko
  • Gruby cukier

Sposób przygotowania:

  1. Blaszkę posmaruj tłuszczem. Ciasto francuskie pokrój na 6 równych kwadratów i ułóż na blasze. Na cieście ułóż połówki brzoskwiń a brzegi ciasta posmaruj rozmąconym żółtkiem i posyp grubym cukrem.
  2. Piecz około 12-15 minut w temperaturze 200°C.

Bon Appétit! 

2 thoughts on “CIASTKA FRANCUSKIE Z BRZOSKWINIĄ

  1. Pingback: CIASTKA FRANCUSKIE Z ANANASEM « 2 diet or not 2 diet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s