SUFLET Z TUŃCZYKA

Kiedy wymysliłam to danie nie sądziłam, że bedzie ono aż tak smaczne. Ku mojemu zaskoczeniu smakuje wyśmienicie. Polecam wszystkim dietowym zapaleńcom…


Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem
  • 1 posiekana łyżeczka pietruszki
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżki otrębów owsianych
  • 9 łyżek mleka odtłuszczonego w proszku
  • 7 łyżek wody mineralnej gazowanej
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzej  do 1800C.
  2. Tuńczyka rozgnieć widelcem, dodaj posiekaną cebulkę, pietruszkę, jajko oraz otręby.
  3. Tak przygotowaną masę wylej na blaszkę wcześniej wysmarowaną oliwą w spray’u.
  4. Mleko w proszku dokładnie wymieszaj a wodą, aby nie było grudek i wylej na masę tuńczykową.
  5. Piecz ok 20 min. W połowie pieczenia należy ponakłuwać suflet widelcem, aby lepiej upiekł się w środku.
  6. Polecam podawać z majonezem dukanowym.

Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s