PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI

Kolejny przepis dla tych, którzy mają po dziurki w nosie tradycyjne śniadania… Takiej pasty jeszcze nie jedliście.

Jest kremowa, delikatna i lekko słonawa. Doskonale nadaje się do zwykłych kanapek, chrupiacych bagietek, przeróżnego rodzaju bułek a także pieczywa chrupkiego, chlebka maca oraz wafli ryżowych.

Jak widać, do czego zastosujecie pastę, zależy od was…

Zapraszamy do skosztowania…😉

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
  • 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem
  • 2 łyżki majonezu (najlepiej light)
  • 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich
Sposób przygotowania:
  1. Makrelę dokładnie obierz ze skóry i powyciągaj z niej wszystkie ości.
  2. Wrzuć do miski.
  3. Cebulkę drobno posiekaj i dodaj do ryby.
  4. Wszystko dokładnie zblenduj, tak aby masa uzyskła gładką konsystencję.
  5. Dodaj majonez oraz zioła i dokładnie wymieszaj.
  6. Włóż do lodówki na minimum godzinę i gotowe!!!

Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s