KANAPKA Z ORÓRKIEM MAŁOSOLNYM

W dzieciństwie wszyscy zajadaliśmy sie kanapkami np. z szynka i serem czy pomidorem, ogórkiem i sałata. Dziś częśćej wybieramy sałatki i makarony. 

Sentymentalny powrót do czasów podstawówki i kanapka z klasycznych składników – szynka, ser, ogórek małosolny – które na co dzień możemy znaleść w naszych lodówkach.

 

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 1 ogórek małosolny
  • 2 plasterki prosciutto
  • 2 plasterki ulubionego sera
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy

Sposób przygotowania:

  1. Bagietkę przekrój w zdłóż. Jedna część posmaruj musztarda i ułóż na niej ogórek małosolny.
  2. Druga połówkę pokryj majonezem, następnie ułóż plastry sera i szynki.

Bon Appétit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s