ŁOSOŚ Z PESTO

Proste składniki, minimalna ich ilość i w dodatku możliwość serwowania z wszelakimi dodatkami.

Mi najbardziej pasowały tu szparagi i pomidorki koktajlowe.

Łosoś zawinięty w folię aluminiowa nie ‘nabrudzi’ co sprawia, że ilośc naczyń do mycia też znacznie się zmniejszy.

Składniki:

  • 2 filety z łososia
  • Oliwa z oliwek
  • 2 łyżeczki pesto
  • Sól & pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200◦C.
  2. Przygotuj 2 duże arkusze foli aluminiowej i kazdy posmaruj oliwa z oliwek. Na folii umieść po jednym kawałku łososia. Posmaruj każdy kawałek 1 łyżeczka pesto, przypraw sola i pieprzem do smaku.
  3. Zawiń dokładnie łososia w folię aluminiowa.
  4. Piecz 15 minut.
  5. Wyjmij z piekarnika, ostrożnie rozwiń folię. Podawaj na ciepło ze swoimi ulubionymi dodatkami.

Bon Appétit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s