FRITTATA Z WARZYWAMI I KOZIM SEREM

Pyszna, prosta frittata ze świeżymi warzywami i serem kozim będzie stanowić wykwintne i wyszukane sniadanie…

Spróbujcie koniecznie…

Składniki:

  • 4 jaja
  • 5 pieczarek
  • pół czerwonej papryki
  • pół zielonej papryki
  • sól & pieprz
  • ok 50 gram koziego sera
  • chilli w proszku
  • świeże liście bazylii

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki oraz paprykę umyj i pokrój w kostkę.
  2. Jajka ubij delikatnie za pomoca trzepaczki, przypraw je sola pieprzem i chilli.
  3. Na dno naczynia żaroodpornego ułóż pokrojone warzywa, wlej na nie jajka.
  4. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 180 stponi C.
  5. Po 30 min pieczenia na wierzch ułóż ser kozi i zapiekaj przez kolejne 15 min.
  6. Wyjmij z pieca i zostaw na ok 10 min aby masa zespoiła się ze soba i aby fritatta delikatnie przestygła.
  7. Przed podaniem posiekaj świeże liście bazylii i posyp nia frittate.

Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s