DOMOWE RAFAELLO

Dla miłośników kokosowego smaku przepis ten jest wprost idealny. Ja zaliczam się do wielbicieli wiórków kokosowych oraz wszystkiego co kokosem pachnie i go przypomina, dlatego musiałam się wprost powstrzymywać przed zjedzeniem wszystkiego na raz, nie mówiac już o wyjadaniu masy w trakcie przygotowywania (ale to chyba się każdemu zdarza, hmm..?)

Składniki:

  • 1 białko
  • 50 gram zmielonych migdałów
  • 100 gram wiórków kokosowych
  • szczypta soli
  • 7 łyżek cukru pudru
  • ok 50 ml mleka kokosowego (może być zwykłe, jeżeli nie macie)

Sposób przygotowania:

  1. Białko ubij na sztywna pianę, w trakcie dodaj szczyptę soli.
  2. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
  3. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
  4. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
  5. Masę formuj na kształt małych kuleczek.
  6. Piecz ok 30 min, może być dłużej jeżeli chcesz aby  Rafaello było bardziej rumiane.

Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s