WARZYWA ZAPIEKANE Z TUŃCZYKIEM I MOZZARELLĄ

Nie macie pomysłu na szybki lekki obiad? A może po prostu chodzi wam po głowie zdrowa przekaska? Nieważne o jakiej porze dnia czy roku? Zapiekane warzywa zawsze będa “w modzie”. Polecamy🙂

Składniki:

  • ok 500 gram mieszanki mrożonych brokuł i kalafiora
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 kulka mozzarelli
  • zioła prowansalskie
  • vegeta
  • 1 łyżka oliwy 

Sposób przygotowania:

  1. Brokuły oraz kalafior ugotuj al dente (najlepiej na parze).
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwa, ułóż na dnie warzywa, posyp vegeta  i ziołami.
  3. Na to wyłóż odsaczonego tuńczyka.
  4. Następnie przykryj pokrojona badź starta mozarella.
  5. Zapiekaj około 30 min w piekarniku rozgrzanym do temp 180 stopni C.

SMACZNEGO:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s