PIJANE SMERFY

Nazwa zapewne niewiele wam mówi…ha.. i o to chodzi, bo alkohol czasem potrafi namieszać i tutaj upił nasze żelkowe smerfy. Ostatnio wpadły mi w oko podczas zakupów i taki oto pomysł wysokoprocentowej przekaski przyszedł mi do głowy. Jeżeli nie macie smerfów, moga to być jakiekolwiek żelki…efekt będzie absolutnie ten sam…🙂

Składniki:

  • Opakowanie żelków
  • Dowolny alkohol (ja użyłam gin)

Sposób przygotowania:

  1. Do wysokiego naczynia wółż żelki.
  2. Zalej je alkoholem do połowy wyskokości.
  3. Teraz nastapi dość długi aczkolwiek bardzo ważny proces “picia”.
  4. Pozostaw żelki w lodówce przez ok 5-7 dni.
  5. Dwa razy dziennie należy  je przemieszać, tak aby te z dna zanalazły się na górze i odwrotnie.
  6. Pamiętaj, cierpliwość się opłaca…

Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s