ŁAZANKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ I PECZARKAMI

Łazanki to danie, które zasmakuje każdemu. Kiszona kapustka, podsmarzane pieczarki – czyli farsz prawie jak na pierogi. Prosto i szybko… Dosknale nadaje sie na lunch do pracy🙂

Składniki:

  • 250g makaronu typu łazanki
  • 250g kiszonej kapusty
  • 250g pieczrek, pokrojonych w plasterki
  • 1 mała cebula, drobno posiekana
  • Sól i pieprz
  • Majeranek (opcjonalnie)
  • Olej

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Obsmarzamy na małym ogniu przez około 5 minut mieszając. Kapustę odcedzamy i w miarę drobno kroimy.
  2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg. instrukcji na opakowaniu. Dodajemy 2 kropelki oleju do gotującego sie makaronu, aby sie nie kleił.
  3. Do pieczarek wrzucamy cebulkę i podsmarzamy jeszcze 2 minuty. Dodajemy ostatni składnik – kapustę kiszoną. Dodajemy odrobinę wody i gotujemy na małym ogniu do momentu odparowania wody. Całość solimy, pieprzymy, dodajemy majeranku i dokładnie mieszamy.
  4. Następnie dodajemy odcedzony makaron, dokładnie mieszamy z farszem i podajemy.

Bon Appétit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s