CIASTKA FRANCUSKIE Z ANANASEM

Oto kolejna propozycja na słodko z ciasta francuskiego – tym razem z dodatkiem ananasa i nutelli –  palce lizać.
Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 puszka ananasów w syropie
  • Nutella
  • Cukier puder
Sposób przygotowania:
  1. Ananas odsącz z zalewy i osusz ręcznikiem papierowym. Ciasto rozwiń i wytnij o centymetr większe koła (używając np. dużego kubka, wyciśnij z ciasta krążki).
  2. Ananasy ułóż na krążkach ciasta, w środek nałóż łyżeczką nutellę, posym cukrem pudrem. Piecz w nagrzanym do 200ºC piekarniku. Wyjmij po około 15 minutach, gdy ciasto się delikatnie zarumieni a cukier puder skarmelizuje się.
Bon Appétit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s