ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Prosta i szybka przekąska z ciasta francuskiego. Łosoś w połączeniu z pikantnym chilli przełamany delikatną nutą świeżej limonki:)

przepisy 012

Składniki:

  • 3 – 4 kawałki łosisia wędzonego
  • 1/4 papryczki chilli
  • skórka otarta z 1 limonki
  • pieprz
  • 1 łyżka oliwy
  • ciasto francuskie

Sposób przygotowania:

  1. Łososia pokrój na kawałki długości ok 3 cm.
  2. “Zamarymnuj ” go używając skórki z limonki, posiekanej papryczki chilli, pieprzu i oliwy.przepisy 008
  3. Wstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta.
  4. Ciasto pokrój na prostokaty  o wymiarach mniej więcej 15X10 cm.
  5. Każdy prostokąt złóż na pół, włóż do niego kawałek łososia, zaciśnij pacami aby ciasto się skleiło oraz przetnij  kilkakrotnie  nożem w poprzek, tworząc wzór, jak na zdjęciu.
  6. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C.
  7. Piecz łososia ok 15 min.
  8. Przestudź przed podaniem.

smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s