SAŁAT(K)A Z TUŃCZYKIEM I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

Brakuje Ci pomysłu na dzisiejszy lunch do pracy. Lekko, szybko, zdrowo i kolorowo… Doskonały pomysł na ten zimowy, śnieżny dzień. Do tego świeża, chrupiąca bułeczka… Smacznego!!!

IMG_3856

Składniki:

  • Sałata, porwana na małe kawałki
  • 1 puszka tuńczyka w zalewie (bez ości), rozdrobnionego
  • 250g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • Burak, starty na drobnej tarce
  • 2 łyzki octu balsamicznego
  • 3 łyzki oliwy z oliwek
  • Sól & pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Do dużej miski wrzuć sałatę, pomidorki, tuńczyka i buraki. 
  2. Dodaj ocet, oliwę i przyprawy. Wymieszaj.
  3. Włóż do lodówki do schłodzenia.
  4. Sweruj na przykład ze gorącym pieczywem.

Bon Appétit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s