FRUIT TRIFLE

Romantyczna kolacja, płatki róż, szampan i własnoręcznie, od serca przygotowana owocowa trifle, czyli doskonały deser na zakończenie walentynkowego wieczoru. 

Każdy owoc który uwielbia Twoja połówka będzie pasował do tego deseru.

Bardzo prosty w przygotowaniu…Panie i Panowie zapraszam🙂

IMG_4068

Składniki:

  • 750 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • Truskawki (ok. 400g)
  • Jagody (ok. 300g)
  • Maliny (ok. 300g)

Sposób przygotowania:

  1. Śmietanę umieść w średniej misce, dodaj cukier puder, cukier waniliowy i zmiksuj wszystkie składniki. Masa powinna być gesta ale należy uważać, nie miksować zbyt długo żeby nie zrobiło się masło.
  2. Biszkopty (jeśli są podłóżne jak do tiramisu, przekrój na połowę) ułóż na dnie naczynia.
  3. Do środka wrzuć kilka przekrojonych na pół truskawek i wypełnij śmietaną na wysokość biszkoptów.
  4. Na śmietanie ułóż maliny i kolejną cieńką warstwę śmietany.
  5. Następna warstwa to jagody, które też przykryj śmietaną.
  6. Na powierzchni zaaranżuj przekrojone wzdłóż truskawki, pozostałe owoce i śmietanę.
  7. Odstaw do lodówki na 2 godziny.

Bon Appétit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s