JAJA FASZEROWANE PO TATARSKU

Już za tydzień Wielkanoc. Zgodnie z obietnicą zaczynamy serię przepisów. Dziś jaja faszerowane.

Sprawdzą się doskonale nie tylko na Wielkanocnym stole:)

przepisy 003

 

Składniki:

  • 3 jajka
  • 3 ogórki konserwowe
  • cebulka dymka
  • 3 łyżeczki majonezu
  • sól
  • pieprz kajeński

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo i pozostaw do przestygnięcia.
  2. W tym czasie ogórki pokrój w drobną kostkę, cebulkę posiekaj najdokładniej jak potrafisz.
  3. Wszystko umieść w naczyniu i dodaj majonez, sól i pieprz kajeński.
  4. Jajka obierz ze skorupek, przekrój na pół, wydrąż zółtka, rozgnieć je i dodaj je do farszu.
  5. Wszystko dokładnie wymieszaj i włóż do wydrążonych białek.

Happy Easter:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s