JAJKA ZAPIEKANE Z PIECZARKAMI I SZPINAKIEM

Dziś kolejna z propozycji na Wielkanocny stół.

Tym razem dla, tych którzy nie lubią zimnego jaja. W sam raz na niedzielne śniadanie. Pyszne i niesamowicie aromatyczne zapiekane jajka, nadadzą waszemu tradycyjnemu posiłkowi nutkę nowoczesnego twistu.

IMG_4272

Składniki:

  • 25g masła
  • 250g pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 2 cebule szalotki drobno posiekane
  • 320g szpinaku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 6 jaj
  • 75g startego sera

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 190ºC.
  2. Cebulkę i pieczarki obsmarz na maśle.
  3. Dodaj szpinak i smarz do momentu kiedy zmięknie.
  4. Dodaj gałke muszkatałową i pieprz.
  5. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i włóż do niego pieczarki ze szpinakiem.
  6. Na powierzchni warzyw rozbij jajka i na sam koniec wszystko posym startym serem.
  7. Piecz przez około 20 minut.

Bon Appétit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s