PENNE Z SOSEM SZPINAKOWYM / PENNE WITH SPINACH SAUCE

Pyszny, zdrowy posiłek, który naładuję Cię energią na wiele godzin. Przygotowanie jest dziecinnie proste i niezwykle szybkie. Nawet po ciężkim dniu pracy, nie poczujesz że stałeś przy garach. Przygotowanie sosu nie trwa dłużej niż ugotowanie makaronu…

Delicious and healthy meal that will load you up with energy for hours. It’s easy and surprisingly quick to make. Even after whole day at work you won’t feel like cooking. Sauce preparation doesn’t last longer than cooking pasta…

przepisy 018

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 100-120 gram szpinaku
  • 120 gram gorgonzoli
  • 200 ml mleka
  • szczypta pieprzu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • makaron penne
  • tarty parmezan

Imgredients:

  • 1 tablespoon olive oil
  • 1/2 onion
  • 1 garlic clove
  • 100-120 grams spinach
  • 120 grams gorgonzola
  • 200 ml milk
  • pinch of black pepper
  • pinch of nutmeg
  • 1 tablespoon flour
  • 1 tablespoon of butter
  • penne pasta
  • grated parmesan

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj najlepiej al dente.
  2. W międzyczasie przygotuj sos.
  3. Posiekaną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmaż na rumiany kolor na łyżce oliwy.
  4. Dodaj liście szpinaku i smaż na małym ogniu do momentu aż ze szpinaku wyparuje woda i odstaw.
  5. Do garnka wlej mleko, dodaj pieprz i gałkę muszkatołową i podgrzej.
  6. Na patelni roztop masło i dodaj do niego mąkę.
  7. Smaż  ciągle mieszając aż  mąka uzyska złoty kolor.
  8. Dodaj do mleka i zagotuj.
  9. Zdejmij z gazu i wymieszaj dokładnie aby nie powstały grudki (jeśli istnieje taka potrzeba zblenduj).
  10. Dodaj szpinak i wymieszaj.
  11. Ugotowany sos polej sosem i posyp parmezanem.

Method:

  1. Cook pasta al dente.
  2. In a meantime, prepare spinach sauce.
  3. Chopped onion and pressed garlic fry to golden brown in olive oil.
  4. Add spinach i fry until water evaporates and set aside.
  5. Pour milk to saucepan, add pepper, nutmeg and heat up.
  6. In a pan melt the butter down and add flour into it.
  7. Fry stirring constantly until golden brown.
  8. Add to milk and bring it to a boil.
  9. Turn the heat of and stir carefully to avoid lumps (use blender if necessary).
  10. Add spinach and stir.
  11. Pour over cooked pasta and sprinkle with Parmesan.

Enjoy:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s