STRACIATELLA MOUSSE WITH STRAWBERRIES ON CRUSHED BISCUITS

Czy was również czasem nachodzi ochota aby zjeść coś słodkiego lecz niekoniecznie bardzo kalorycznego? Jeśli tak, ten deser jest stworzony wprost dla was. Jogurt grecki, truskawki, odrobina dodającej energii czekolady i kilka mniej zdrowych składników…A wszystko to w postaci pysznego i lekkiego musu, któremu gwarantujemy nie oprze się nikt.

Do you feel sometimes like having something very sweet but not very calorific? If your answer is yes, this dessert is just for you. Greek yoghurt, strawberries, a bit of chocolate that will load you up with energy and few less healthy ingredients… And all of this in delicious and light mousse that believe me is hard to resist.

przepisy 017

Składniki:

  • 100 gram pokruszonych herbatników
  • 50 gram masła
  • 400 gram (puszka) mleka skondensowanego
  • 400 gram jogurtu greckiego
  • 50 gram  pokruszonej czekolady mlecznej
  • 50 gram truskawek
  • żelatyna na pół litra płynu
  • pół szklanki wrzątku

Ingredients:

  • 100 grams crushed biscuits
  • 50 grams butter
  • 400 grams (can) condensed milk
  • 400 grams Greek yogurt
  • 50 grams  milk chocolate (crushed)
  • 50 grams strawberries
  • gelatine (for 1/2 liter of liquid)
  • 1/2 glass boiling water

Sposób przygotowania:

  1. Mleko skondensowane i jogurt grecki ubijaj przez około 4-5 minut.
  2. Dodaj pokruszoną czekoladę i żelatynę rozpuszczoną we wrzątku.
  3. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.
  4. Herbatniki wymieszaj z roztopinym małsem.
  5. Truskawki umyj, oczyść z szypułek i pokrój na połówki.
  6. Na dno pucharków wysyp herbatniki (użyj połowę), na to wylej lekko zgęstniay mus (równiez połowę).
  7. Następnie ułoż truskawki, posyp je herbatnikami.
  8. Wyłóż kolejną warstwę musu.
  9. Na wierzch udekoruj truskawkami i posyp pokruszoną czekoladą.
  10. Schłodź w lodówce przez mininum 3 godziny przed podaniem.

przepisy 002przepisy 003

Method:

  1. Milk and yoghurt whisk for 4-5 minutes (using food processor).
  2. Add crushed chocolate and gelatine dissolved in boiling water.
  3. Mix everything well and refrigerate.
  4. Crushed biscuits combine with melted butter.
  5. Strawberries rinse in cold water, remove the hulls and cut it in half.
  6. On a bottom of serving glasses place layer of biscuits, than mousse and finally strawberries.
  7. Repeat again with second layer of biscuits, mousse and decorate with strawberries.
  8. Sprinkle with crushed chocolate.
  9. Place in a fridge for at least 3 hours.

Enjoy:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s