SAŁATKA FASOLOWA Z TUŃCZYKIEM

Dziś przedstawiamy prostą sałatkę z kilku rodzajów fasoli z dodatkiem tuńczyka i całej masy innych warzyw. A wszystko doprawione sosem na bazie zdrowej oliwy. 

Jeśli nie macie pomysłu na szybki lunch do pracy, ta sałatka będzie idealnym rozwiązaniem.

Gotowa w 15-20 min.

przepisy 020

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka cieciorki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 słoiczka pomidorów suszonych
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 sos koperkowo-ziołowy z paczki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki wody

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę i cieciorkę wyjmij z puszek i opłucz pod bieżącą wodą.
  2. Odsącz i umieść w misce.
  3. Tuńczyka również wyjmij z puszki, odsącz z zalewy i dodaj do warzyw.
  4. Paprykę, cebulkę i suszone pomidory posiekaj w kostkę i dorzuć do całości.
  5. W osobnym naczyniu przygotuj sos (sos instant+woda+oliwa) i polej nim sałtkę.
  6. Dokładniw wszystko wymieszaj.

Jeśli przygotowujesz sałtkę wczesniej niż planujesz ją zjeść, pamiętaj aby sos dodać bezpośrednio przed podaniem.

Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s