CHRUPIĄCE KOTLETY KRABOWE

Dziś prezentujemy niezwykle szybkie, lekkie i pyszne kotlety z mięsa kraba. Do ich przygotowania potrzebować będziecie zaledwie kilku składników i odrobiny przypraw.

Z podanych składników powstaną dwie porcje (dwa sporej wielkości kotlety), a każda z nich zawiera zaledwie 230 kcal. Proponujemy podawać ze szparagami ugotowanymi na parze lub innymi najlepiej gotowanymi warzywami.

przepisy 002

Składniki:

  • 1 puszka mięsa kraba
  • 30 gram sera koziego
  • 3 łyżki majonezu (najlepiej light)
  • 1/4 szklanki bułki tartej
  • pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Mięso, ser i majonez umieść w naczyniu i zblenduj na gładką masę.
  2. Dopraw do smaku, dodaj większą część bułki tartej (pozostaw odrobinę do obtoczenia) i formuj z niego kotlety.
  3. Następnie delikatnie obtocz je w bułce tartej.
  4. Ułóż na blasze skropionej odrobiną oliwy w spray’u lub wyłóż na papierze do pieczenia.
  5. Same kotlety również skrop delikatnie oliwą i piecz w piekarnkiu rozgrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 10 -15 minut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s