OMLET Z DODATKIEM RYBY WĘDZONEJ

Dziś kolejny omlet z tygodniowej serii na 2diet.

Tym razem z dodatkiem waszej ulubionej rybki. Jakąkolwiek wybierzecie bedzie pysznie. My polecamy łupacza, ale świetnie nadaje się również wędzona makrela. Możecie również spróbować łososia. Tutaj zaufajcie już swoim preferencjom.

Już w sobotę kolejny niebanalny omlet. Zapraszamy:)

IMG_4960

IMG_4953IMG_4954IMG_4956

Składniki:

Na omlet:

  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka mąki
  • odrobina mleka
  • sól & pieprz
  • 100g wędzonej ryby (np. łupacz)
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 listek lautowy
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka szczypiorku

Sposób przygotowania:

  1. Rybę umieść na patelni, zalej wodą tak aby pokryć rybę, dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotuj 2 minuty od momentu wrzenia. Zdejmij z ognia, odlej wodę i odczekaj chwilę aby ryba przestygla. Rozdrobnij rybę palcami, zmieszaj ze śmietanąi szczypiorkiem. Odstaw na bok.
  2. Jaja, mąkę, mleko oraz przyprawy umieść w misce i dokładnie roztrzep wszystkie składniki. Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła, wlej miksturę z jaj i smaż na małym ogniu. Kiedy omlet zetnie się od spodu delikatnie przewróć na drugą stronę i smaż do momentu, kiedy zupełnie się zetnie.
  3. Przełóż omlet na talerz, nałóż wędzoną rybę i złóż na pół. OMLET GOTOWY🙂

Bon Appétit!

One thought on “OMLET Z DODATKIEM RYBY WĘDZONEJ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s