KREM Z GROSZKU Z FETĄ

Czy robiliście kiedyś zupę, na której przygotowanie potrzeba zaledwie 15 minut??? Z pewnością odpowiedź brzmi nie. My mamy natmoist pyszny i ekspresowy przepis na rozgrzewającą zupę, i nie jest to zupka chińska ani inne “cudo” z paczki.

Polecamy podawać z grzankami, na które przepis umieściłyśmy już kiedyś na blogu.

Jedyne co potrzbujecie to mrożony groszek, feta i bulion warzywny (jeśli nie macie gotowego bulionu, możecie użyć kostek bulionowych) oraz pieprz i czosnek…. niemożliwe??? czytajcie dalej…

zupa

Składniki:

  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 300 gram mrożonego groszku
  • 1/2 kostki fety
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz czarny

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj w garnku bulion warzywny i wrzuć do niego mrożony groszek oraz przecisnięty przez praskę czosnek. Całość zagotuj.
  2. Zdejmij z ognia, dodaj fetę i zblenbuj na gładką masę.
  3. Następnie przetrzyj zupę przez sito i wyrzuć groszkowe puree, które pozostanie na sitku.
  4. Zupę doprowadź do wrzenia i dopraw pieprzem.

Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s