ZUPA KREM BROKUŁOWO-GROSZKOWA Z FETĄ

Jeśli macie ochotę na sycącą, gęsta zupę w ciągle jeszcze zimne popołudnie, spróbujcie połączenia groszku, brokułów oraz fety.

Zaskoczy was nie tylko nietypowy smak ale i prostota wykonania. Dla większych łakomczuchów polecamy podawać z bagirtką lub chlebkiem pitta.

broku3owa2

Składniki:

  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 200 gram groszku mrożonego
  • 1 brokuł
  • 1 kostka fety
  • ziele angielskie, pieprz ziarnisty
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka z bulionem dodaj groszek, brokuła, czosnek, ziele oraz pieprz. Gotuj do miękkości.
  2. Następnie zdejmij z ognia, dołóż pokruszoną fetę i całość zblenduj na gładki krem.
  3. Dodaj ocet balsamiczny i wymieszaj.
  4. Postaw ponownie na gazie i zagotuj.
  5. Gotowe:)

Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s